Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tidernas parad av artister

/

Nu ska Furuviksparken bli en nöjespark fullt ut, tydligt markera sin plats på evenemangskartan och återigen bli en av Sveriges största konsertarenor sommartid.

Annons

Tidernas största satsning offentliggjordes på fredagen till parkchefen Tom Widorsons och marknadschefen Erika Rydstrands stora belåtenhet. Särskilt som Furuviksledningen kommer att ”äga” och styra upp evenemangen själv och inte via externa produktionsbolag.

Sommarprogrammet innehåller 20 konserter med start den 28 maj (Linda Bengtzing) följt av toppar som Håkan Hellström, Sean Banan, Jerry Williams, Markoolio, Swingfly, Countryfestivalen, Danny Saucedo och Eric Saade.

Och så självaste Tom Jones torsdagen den 4 augusti! Fast det visste ni väl redan. ”Tjuren från Wales” blir grädden på moset.

Ja, hela programmet kan ni se här ovan.

– Resurserna i nya ägarkonstellationen Park & Resorts innebär att vi kan göra detta med målet att driva ännu mer trafik till Furuviksparken. Inte minst tack vare att säsongskorten även kommer att gälla som entré till konserterna, vilket gör att vi slipper tömma parken och stänga några timmar innan kvällsuppträdanden.

– Faktiskt gäller säsongskortet också till Gröna Lunds hela program med 70 konserter, tillägger Tom Widorson.

595 kronor kommer ett säsongskort att kosta för en vuxen och 395 kronor för barn upp till tolv år. Kortet berättigar således till entré och alla evenemang på scenerna i Furuvik, Gröna Lund och Aquaria vattenmuseum på Djurgården. Dessutom ges 30 procent på inträdet vid Kolmården och Skara Sommarland.

Det låter nästan som ett senkommet aprilskämt.

– Som sagt, det är tack vare att Johan Tidstrand och Mattias Banker i Park & Resorts utvecklingsgrupp gör stora satsningar på sina nöjesplatser, förklarar Widorson. Det handlar om mycket pengar, men slår testet här i Furuvik ut som vi alla hoppas ser framtiden mycket ljus ut.

Investeringarna i Parken på i runda tal 30 miljoner kronor följs nu av ytterligare satsningar på artister och själva området kring stora scenen, som ska renoveras och få permanent ljus- och ljudteknik utformat efter Tom Jones behov. Byggnader tas bort och ett tyrolertorg med utbyggd restaurangverksamhet ska tillkomma och i gamla cirkusbyggnaden blir det loger för artisterna.

– Räddningstjänsten ska informeras för klassning av säkerhetsgränserna men jag törs tippa att vi kan ge plats för 9 000-11 000 i publiken och alla ska kunna se vad som händer på scenen. Inte otänkbart att det blir så många på framför allt Tom Jones som endast ska göra konserter i Helsingborg, Luleå och Gävle, säger Tom Widorson.

9 000 såg Tomas Ledin i en het sommarkonsert för åtta år sen, rekord i modern tid. Men när Louis Armstrong och Jussi Björling gästade Parken i mitten på förra seklet kom 25 000. Fast då var situationen en helt annan.

En lång het (förhoppningsvis) sommar väntar i pånyttfödda Furuviksparken där det varit glest med artistuppträdanden på senare år.

– Nu har vi återvunnit traditionen, understryker Erika Rydstrand och visar upp en ny logotype med retrostuk.

Mer läsning

Annons