Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjejernas kväll på Klubb Nebraska

/

Årets fjärde Nebraska blir årets mysigaste, softaste och mest finstämda någonsin.

Annons

Det är Petter Svedén, stark man på klubben, som utlovar detta och syftar på kvälens tre gäster. Tre talangfulla tjejer med röster utöver det vanliga som beskrivs enligt följande:

Lovisa Hellsten – ”I den egenskrivna musiken lämnas varken text eller dynamik i sång och gitarrspel åt slumpen, då de är viktiga för det personliga soundet. Trots sin unga ålder innefattar meritlistan en spelning på Nobelefterfesten, att ha sjungit med Janis Joplins gamla band och flera spelningar med den egna musiken både i Gästrikland och utanför den lokala sfären. Lovisa är för många ett bekant ansikte på Gävles musikscen, och efter gymnasiestudierna väntar planer på musikutbildning. Musikaliska inspirationskällor är, bland andra, Jimi Hendrix, Radiohead, Nick Drake och Coldplay”. 

Sanna Lund – ”Hon spelar med en fot stadigt på jorden, och den andra balanserande någonstans mellan himmel och helvete. Texterna handlar om livets stora och små mirakel och hemskheter, om kärlek och sorg, och är plockade ur både verkligheten och fiktionen. I bandet finns lika delar av flickor och pojkar, västgötar och skåningar, lågmäldhet och intensitet”.

Olivia Drugge – ”En 20-åring från Hofors som har spelat och sjungit sedan hon kan minnas. Men efter sitt första officiella framträdande, på sin egen studentfest 2011, kände både Olivia och de som hört henne att det att det var dags att ta större kliv!

Sedan dess har hon uppträtt på Entré Ungdom, Bessemerfesten och invigningen av Hofors nya Teknik Collage”.

Mer läsning

Annons