Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Traditionens makt är stor på Vasaskolan

/
  • KGF Runa håller på traditionen. I helgen som gick presenterade den kvinnliga föreningen sitt årliga spex med namnet ”Tänk på ett pålägg” eller ”Dags att räkna ut lösningen – en skälvande soaré”.

KGF Runa, den anrika kvinnliga föreningen på Vasaskolan, visade i vanlig ordning prov på uppfinningsrikedom och kreativitet på sitt årliga spex även i år.

Annons

Föreställningen bestod av fyra akter med teatersketcher, dans- och musiknummer med vinjettmusik lånat från kända filmer, tv-serier och låtar. Allt detta med en komisk touche.

Efter ett inledande tal av ordföranden, bestående till stor del av humoristisk rappakalja med ”låtsaslatinska” ord i sann traditionell Runa-anda, så slungades vi in i första akten. Den bestod av en satir med en överklassfamilj och en Volvofamilj, med Romeo och Julia-intrig.

Akt två innehöll en gåtfull cirkusensemble, komplett med direktör, lindansös, harlekiner, armstarke och odjur. Efter pausen fick vi se ett burleskt upptåg med ”blodkroppar” och ”värktabletter” som dansade och gjorde diverse konster, och slutligen ett high school-drama med olycklig kärlek men med ett lyckligt slut.

Eleverna hade sannerligen inte sparat på krutet gällande kulisser, rekvisita och kostymer vilket vittnade om flera månaders förberedelse. Det gemensamma temat mellan akterna var dock kanske lite svårtolkat, men underhållning på hög nivå var det och aktörerna såg ut att ha mycket roligt.

Maria Bergström

Mer läsning

Annons