Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Travoltas karriär räddad av Stone...

/
  • John Travolta och Taylor Kitsch med regissören Oliver Stone under inspelningen av ”Savages”. Foto: Francois Duhamel/Universal/AP/Scanpix

Sonens död fick John Travolta att ifrågasätta sitt liv och sin karriär. Räddningen blev ett samtal från Oliver Stone om att vara med i hans film ”Savages”.

Annons

För tre och ett halvt år sedan dog 16-årige Jett Travolta efter att ha slagit huvudet i ett badkar.

– Jag gjorde ingenting på flera år, jag försökte återhämta mig. Jag funderade allvarligt på att helt och hållet sluta arbeta, säger John Travolta.

Det som fick skådespelaren att ändra sig var ett samtal från Oliver Stone, som undrade om Travolta möjligtvis skulle kunna tänka sig att spela korrumperad narkotikapolis i filmen ”Savages”.

– Jag har velat arbeta med Oliver i bortåt 25 år, och det manus han skickade till mig kändes så fräscht och så aktuellt att det inte fanns på kartan att jag skulle tacka nej.

”Savages” handlar om några ungdomar i Kalifornien som hamnar i dödlig kamp med en mexikansk drogkartell. Narkotikapolisen Travolta spelar sitter mitt i intrigen och drar i trådarna

Intervjun görs på filmfestivalen i Zürich där Travolta ska få ett pris för sin långa gärning inom filmen.

– Jag är självfallet stolt, att någon tittar tillbaka på mitt liv och tycker att det är värt att belöna det jag har gjort.

Han frågar ”är detta svenska?” och säger sedan på bruten svenska ”hur mycket längre är det att gå?”.

– Jag skulle för många år sedan ha gjort huvudrollen i ”American Gigolo” och den killen skulle kunna en massa språk. Så jag lärde mig meningar på bland att svenska. Och jag kommer faktiskt fortfarande ihåg några av dom.

Brukar du titta på dina gamla filmer? Vad händer om du sätter på tv:n och de visar ”Saturday Night Fever?

– Då brukar jag titta stund. Det är kul att se hur jag såg ut då och sedan jämföra det med hur jag ser ut nu. Jag reflekterar över det en stund. Men samtidigt är jag en rätt bra publik. Jag glömmer att jag är med i filmen.

Han vill inte plocka ut någon av de filmer han gjort som en speciell favorit.

– Jag är stolt över allihop. De betydde mycket för mig och de har betytt något även för andra. Jag har haft framgång i de flesta genrer, i komedi och drama och musikaler och till och med västernfilmer. Jag tror inte på att man ska ångra saker. Man lär sig av det förflutna.

– Jag har haft ett bra liv, med uppgångar och nedgångar. Jag är lycklig. Så länge man har rätt fru och rätt familj vid sin sida så är det bra. Kelly och jag har varit tillsammans så länge nu att vi är dinosaurier sett med Hollywood-mått.

Mer läsning

Annons