Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trion som håller legenderna vid liv

/

Roy Orbison, Elvis Presley och Jerry Lee Lewis ”alive” på samma scen 2012 är av naturliga skäl ett stört omöjligt arrangemang. Då får man ta till kopiorna i stället – och si, det blir snabbt utsålt då också!

Annons

– Så är det praktiskt taget överallt som vi kommer på vår turné, säger Jerry ”Lee” Carlsson. Helt fantastiskt vilket intresse det är att återuppleva dessa legenders odödliga hits i våra tolkningar. Ja, vi brukar plocka fram en del udda, mindre känt material också. Det viktigaste är att ljudet och atmosfären är snarlikt som det en gång var.

I kväll uppträder trion, som förutom Hudik-Jerry består av Henrik ”Elvis” Åberg och Johnny ”Roy” Duvert, till Gävle konserthus. Huvudingrediensen i showen är givetvis musik, men trio bjuder även på anekdoter och annat smått och gott från 50- och 60-talet då Elvis var The King med Jerry Lee och Roy Orbison som prinsar i musikvärlden.

– Jag har tolkat min namne sen snart 20 år tillbaka, berättar Jerry. Har också spelat in en handfull skivor och både arrangerat och medverkat i shower.

Samma gäller övriga två, de har hyllat sina idoler och var en gång finalister i TV 4:s talangjaktserie ”Sikta mot stjärnorna”. Det var också där som Jerry och Henrik träffades och började spåna om att framledes göra något tillsammans. Och nu kan de fira tioårsjubileum!

Sedan en längre tid tillbaka gör de nu folkparks-, konserthus- och krogshower varvat med företagsgig och en del annat.

– Det är en härlig musikalisk resa från tiden det begav sig, förklarar Jerry.

Mer läsning

Annons