Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trollkarlar med annorlunda tricks

/

När trollkarlarna Peter Brynolf och Jonas Ljung blev inbjudna att delta i tv-programmet ”Britain’ Got Talent”med elva miljoner tittare tvekade de inte en sekund.

Annons

På bästa sändningstid totalblåste de Simon Cowell, skapare av både ”Got Talent” och ”X Factor”, med hjälp av en rulle silvertejp och en kortlek.

Cowell, som normalt är känd för att hata trolleri och sågar trollkarlar längs fotknölarna, bokstavligen älskade svenskarna:

– I’e got to applaud you! That was absolutely amazing!

Den följande tiden har varit hektisk för magikerduon. De har förfrågningar från hela världen och har bland annat hunnit med att uppträda i Las Vegas hos de världsberömda trollkarlarna Penn & Teller. I kväll intar de Gävle Teater med ”En kväll med Brynolf & Ljung”. Föreställningen hade urpremiär i mellandagarna 2011 och är regisserad av Morgan Alling.

– Morgan är ett komiskt geni. Flera manusmöten spårade ur helt på grund av att vi bara satt och skrattade, säger Jonas Ljung via ett pressmeddelande.

En annorlunda trolleriföreställning aviseras. Glöm det där med kaniner och höga hattar. Här består rekvisitan av silvertejp, graffiti och paintballpistoler.

Brynolf & Ljung har trollat tillsammans sedan 2005. Genombrottet i Sverige kom i Talang 2009, där de knep tredjeplatsen och fick enastående recensioner av juryn. Sedan dess har de uppträtt i bland annat New Dehli, Shanghai, Paris, Hangzhou, Wien, Las Vegas och London, medverkat i en mängd tv-program och tagit en silvermedalj i trolleri-VM i Peking.

Mer läsning

Annons