Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unge Ledin ersätter Anna Järvinen

/
  • Musikalartisten David Lindgren får chansen i Melodifestivalen. Just nu spelar han rollen som en ung Tomas Ledin i föreställningen ”Ledin Showtime” på Rondo i Göteborg. Maddoc Photography AB

Ut Anna Järvinen, in David Lindgren. Med kort varsel ersattes sångerskan av den okände musikalartist som just nu spelar Tomas Ledin på Rondo i Göteborg.

Annons

Låten heter ”Porslin”, låtskrivarna Martin Elisson och Björn Olsson, artisten Anna Järvinen. Tillsammans stod indiestjärnorna för en rejäl överraskning genom att bli uttagna till nästa års Melodifestival.

På måndagen tillkännagavs artisterna i schlagerns två första deltävlingar. Bara något dygn tidigare hade SVT tvingats stryka bidraget från tävlingen eftersom Anna Järvinen inte vill vara med.

– Det är bara hon som kan svara på varför hon inte medverkar. Jag kan svara på hur vi resonerar kring låten och där har vi haft en tät dialog med upphovsmännen den senaste veckan. Låten är väldigt speciell. Det måste vara rätt ton och vi kände att det blir inte blir bra att på så kort tid försöka hitta den artisten, säger Melodifestivalens producent Christer Björkman.

Vad har Anna Järvinen sagt till dig?

– Det får du fråga henne, det här är hennes beslut.

Martin Elisson säger att han hellre ser att bidraget lyfts ur tävlingen än att låten framförs av en artist som inte kan göra den rättvisa. Ribban ligger högt:

– Monica Zetterlund skulle kunna göra den bra, men det blir ju svårt. Annars skulle jag kunna tänka mig Cat Power, om hon hade kunnat svenska, eller kanske Lill Lindfors, säger han.

Med extremt kort varsel valdes ett nytt bidrag för att ersätta ”Porslin”. Låten heter ”Shout it out” och ska framföras av David Lindgren. Han är helt grön i schlagersammanhang, men en rutinerad musikalartist som just nu gör rollen som en ung Tomas Ledin på rockveteranens show i Göteborg. På söndagskvällen kastade han sig på tåget till Stockholm, utan att ha fått ett definitivt besked från Christer Björkman.

– Det blev klart kvart över nio i går kväll. Christer ringde mig halv tre och sade att det hade blivit en öppning. Han skickade mig låten och jag lyssnade på den och blev kär. Den är exakt vad jag velat göra, säger David Lindgren.

TT Spektra har utan framgång sökt Anna Järvinen.

Carl Cato/TT Spektra

Mer läsning

Annons