Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utsålt till Scorpions

/

För första gången fylls Göransson Arena helt och hållet. Sista biljetten såldes i går.

Annons

Slutsålt, så står på hemsidan som annonserar ut biljetterna till rockevenemanget "Rockklassiker Live 2012" med Scorpions som höjdpunkt.
Den legendariska gruppen är ute på avskedsturné och uppträdandet i Sandviken är det enda i Sverige.
I går såldes den sista av 9 000 biljetter, redan tre månader före evenemanget.
– Det är superkul naturligtvis. Jag hade en känsla av att vi skulle sälja slut, men inte så tidigt, säger Fredrik Granting, vd för Göransson Arena.
Han tror att orsaken till det massiva intresset främst ligger i att det är gruppens sista spelning i Sverige.
– Men Scorpions är också ett band som passar regionen. Otroligt kul att bandet lockar besökare från andra delar av landet också. Jag tror det stora intresset är en kombination av rätt läge och rätt plats.
Enligt honom har ungefär hälften av biljetterna sålts i Gävle och Sandviken och resterande i övriga delar av landet och utomlands.
Han säger att minifestivalen är ett led i att få till fyra-fem större evenemang som ger avtryck och nämner Tomas Ledin och julgalan som andra exempel.
– Nu har vi skapat en jäkligt duktig organisation och blivit tydliga i våra roller. Det här är en briljant exempel på att vi är på gång.
Förutom Scorpions uppträder Skunk Anansie, Dalton, Sator och Badmouth på minifestivalen den 8 december på Göransson Arena.

Mer läsning

Annons