Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Världens starkaste man” skakar rumpa och dansar i sambatakt

/
  • Magnus Samuelsson håller inte igen när det kommer till dansen. ”Jag försöker göra det här fullt ut. Det får bli som det blir, men då kan man i alla fall säga till sig själv att man gjorde så bra man kunde”, säger han.

Annons

Magnus Samuelsson skakar sin bakdel för kung och fosterland – och Tony Irving. I kvällens ”Let’s Dance” ger han sig på en samba som han hoppas ska ge höga poäng.

George Michaels ”Freedom” dundrar ut ur högtalarna och på dansgolvet sätts 150 kilo muskler snabbt i rörelse. Kraftpaketet Magnus Samuelsson, i folkmun kallad världens starkaste man, finslipar på sina rumpskakningar.

Tillsammans med danspartnern Annika Sjöö är han först ut i fredagskvällens ”Let’s Dance” i TV 4, och han tänker göra en minnesvärd entré med en fartfylld samba ”med mycket rumpa”.

– Samban är lite mer spontan och rolig än de andra danserna, konstaterar Magnus Samuelsson medan han pustar ut direkt efter träningspasset.

Den intensiva dansträningen är tuff även för någon som är så van vid träning som Magnus Samuelsson.

– Det är väldigt jobbigt att vara såhär stor och tung och hålla på och dansa. Det värsta jag gjort på länge var tangon, det var helt vidrigt jobbigt. Om du väger 150 kilo och ska gå på böjda ben i fyra, fem timmar om dagen så känns det rätt ordentligt, förklarar han.

Samtidigt medger han att han har viss nytta av att ha ”använt kroppen som instrument” i många år. Men i styrketävlingarna har han använt den på ett helt annat sätt:

– Där ska man vara väldigt stabil i midjan, så fyrkantig man kan vara. Och här ska man vara smidig och graciös.

Veckans sambanummer är onekligen något av en flirt med Tony Irving. I slutet av dansen kastar sig Magnus upp på bordet framför jurymedlemmen i en slutpose som ska locka till extrapoäng.

– Han dissade ju mig förra veckan. Det ska han få för tänkte jag.

Therese Nyberg/TT Spektra

Mer läsning

Annons