Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem ska bort i kväll?

/
  • Tre ”Let’s Dance”-deltagare med segervittring: Anton Hysén, Marcus Schenkenberg och Molly Nutley.

Molly Nutley, Anton Hysén och Marcus Schenkenberg vädrar guld. Men bara två av dem kommer att göra upp om segern i nästa veckas ”Let’s Dance”-final. Någon måste åka hem med den nesliga bronsmedaljen.

Annons

Årets tre ”Let’s Dance”-medaljörer dansar sig svettiga i tv-studion. Det är dagen före den viktigaste striden hittills i tävlingen. Ingen av dem vill missa nästa veckas storslagna final.

– Jag vill jättegärna vinna, nu när man är så nära och vet att man har chansen, säger Anton Hysén, som olägligt nog gått och skadat sig och inte kan träna ordentligt.

– Jag har en liten bristning i min höftböjare. Men det är ingen fara, jag kör all in på fredag, försäkrar han.

Efter att ha varit hyllad storfavorit genom hela säsongen möttes han av tuff kritik från juryordföranden Tony Irving förra veckan.

– Jag tycker att det var bra, man kan inte vara bäst hela tiden. Jag tog åt mig av allting. Det är ändå de som är proffsdansarna och kan det här bättre än jag, menar Anton Hysén.

Samtidigt fick Molly Nutley stående ovationer för sin bugg. Nu har även hon segervittring.

– Det skulle vara sjukt häftigt att vinna, säger hon med eftertryck.

I semifinalen har jurymedlemmarna valt en av de två danserna som ska framföras, den som de anser att respektive par behöver öva mer på. I Molly Nutleys fall blev det tangon. Förra gången krånglade den till sig när hennes klänning trasslade in sig i skorna. Trots att hon har samma klänning på sig den här gången är hon inte orolig:

– Nu vet man ju om att den kan fastna, så då får man tänka på det när man övar, menar hon.

Säsongens intensiva dansträning har tagit ut sin rätt. Marcus Schenkenberg är liksom de båda andra trött i kroppen, men han ser målsnöret framför sig:

– Det känns att man har tränat varenda dag i tre månader. Men det är bara att bita ihop.

Han menar att det ”inte skulle vara något att skämmas för” om han skulle åka ut, men han tänker göra sitt yttersta för att vara den som står med prispokalen i sina händer om en dryg vecka.

– Bronsplats är ju fantastiskt, men har man kommit såhär långt så är det bara att försöka gå hela vägen, säger han.

Therese Lindström/TT Spektra

Mer läsning

Annons