Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vinnarna från Älvdalen

/

Det blev som väntat Scotts mot Larz Kristerz i ”Dansbandskampens” finalomgång. Men något överraskande var det Larz Kristerz som vann.

Annons

– Det här känns helt otroligt, säger sångaren Peter Larsson.

I finalduellen stod de som väntat där – Lidköpingsbandet Scotts och Älvdalens stoltheter Larz Kristerz – banden som stångats nästan hela vägen i SVT:s dansbandstävling. Men bara en grupp kunde vinna, och till mångas förvåning blev det Larz Kristerz i sina karaktäristiska 70-talskreationer som tog hem spelet.

–  Jag har trott på Scotts hela vägen, helt ärligt. Att vi skulle vinna över dem fanns inte på kartan, sade Larz Kristerz ena sångare Peter Larsson efter att ha gjort sitt livs första stagedive för att fira segern.

–  Jag bangade tio gånger innan jag vågade, men det var troligen min enda chans i livet så jag hoppade till sist, konstaterade han skrattande.

Jurymedlemmen Anna Mourou var närmast stum när segern var klar.

–  Jag visste att de skulle vinna, jag har tyckt att de var bäst från första stund. Inget annat band har haft den glädje som de visat hela vägen. Jag är nästan mållös, sade hon.

Larz Kristerz udda scenkläder har väckt både beundran och hån under tävlingens gång.

Juryns Thomas Deutgen gillade gruppens utstyrsel:

–  Gör man en hyllning till 70-talets dansband så ska man självklart ha sådana här kläder. De har gjort helt rätt.

I första omgången fick alla band spela en låt från sin tidigare medverkan i programmet. Två band – Bengt Hennings och Shake – röstades genast ut.

I den andra rundan fick de kvarvarande banden spela varsin nyskriven låt. CC & Lee och Jannez drog nitlotterna den här gången och röstades hem.

Kvar blev Scotts och Larz Kristerz som båda fick tolka dansbandsklassikern ”Inget stoppar oss nu” i en sista duell. Scotts, som åtminstone i media utmålats som favoriter, fick se sig slagna.

– Vi är nöjda ändå, vi hade inte kunnat göra något annorlunda i kväll, sa Scotts sångare Henrik Strömberg, som nu får börja ladda inför gruppens medverkan i Melodifestivalen.

Upplägget i tävlingen, där de vinnande banden i varje program gått vidare till nästa vecka, har fått kritik då Scotts och Larz Kristerz varit med sedan första respektive andra veckan.

Till den andra säsongen av ”Dansbandskampen” har SVT aviserat att det troligen blir nya regler.

Mer läsning

Annons