Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wilson sparkad ur Beach Boys

/
  • Så här glada var medlemmarna i återförenade Beach Boys, Mike Love, David Marks, Brian Wilson, Bruce Johnston och Al Jardine vid en tv-inspelning i juni. Men nu hotar en konflikt bandet.

Nu har bråket inom Beach Boys flammat upp igen. Brian Wilson, Al Jardine och David Marks har fått kicken ur bandet av den fjärde medlemmen Mike Love, som äger rättigheterna till namnet.

Annons

När turnén för att fira den legendariska gruppens 50-årsjubileum går i mål efter en konsert på jättearenan Wembley Stadium i London på fredag så upplöses kvintetten och Mike Love kommer att turnera vidare med andra musiker, däribland Bruce Johnston som kom med i bandet på 1960-talet och länge turnerat med Beach Boys. Därmed har Brian Wilson, den kreativa hjärnan bakom 60-talsgruppen, bisarrt nog fått sparken ur sitt eget band.

Wilson, Jardine och Marks återförenades med Mike Love och Bruce Johnston till jubileet och det var första gången på över 20 år de spelade in en skiva tillsammans.

Brian Wilson uppges inte ha känt till Mike Loves beslut. Denne har en Beach Boys-spelning inbokad, än så länge, i Peru i oktober.

– Jag hade ingen aning om att Mike har några spelningar inbokade i Sydamerika. Det är nytt för mig, säger han till rollingstone.com.

Sedan kontroversen blev känd har arrangören av ytterligare en konsert, i Texas, ställt in spelningen eftersom de insett att de bara var Mike Loves Beach Boys som skulle uppträda, uppger rollingstone.com.

Sedan 1998 är det Mike Love som har turnerat under namnet Beach Boys och han anses därmed ha rätten till att använda namnet. Brian Wilson har under den här perioden mest turnerat som soloartist.

En Twitterkampanj med stöd av Al Jardine har inletts för att han, Brian Wilson och David Marks ska fortsätta få vara med i Beach Boys.

– Jag är besviken och kan inte förstå varför Love inte vill turnera med Al, David och mig. Vi har haft så roligt. Och vi är trots allt det riktiga Beach Boys, säger Brian Wilson i en kommentar till CNN.

Mer läsning

Annons