Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

YAST tillbaka – i hemstaden

/
  • YAST – spelar på Kungen i kvällen. Platsen där allt började för sex år sedan.

I helgen är gruppen YAST tillbaka i hemstaden och på Kungen.

Annons

Lo-fi-romantikerna är alla uppväxta i Sandviken, men bor numera i Malmö. Yast har precis släppt sitt självbetitlade debutalbum på Adrian Recordings och givit sig ut på en liten miniturné.

– Ett av stoppen är vi extra stolta över då vi kommer till Kungen och har med oss våra nära vänner Daymare från Gävle, hälsar gruppen i ett mejl till GD Nöje.

Miniturnén startade i Linköping i torsdags och fortsatte på Storsjöteatern i Östersund igår. Efter Sandviken väntar Debaser vid Slussen i Stockholm.

YAST har just släppt sitt debutalbum och singeln ”I Wanna Be Young” omnämndes faktiskt i ansedda brittiska tidningen The Guardian. Gruppen består av: Marcus Norberg – gitarr och sång, Calle Jensen – trummor, Niklas Wennerstrand – bas, Tobias Widman – gitarr och sång samt Markus Johansson – keyboard.

Bandet bildades 2007 av Calle, Tobias och Marcus. 2008 lockade Malmö med en gemensam flytt och sedan dess har de fått förstärkning av postrockbandet Aerials trumslagare och basist; Markus Johansson respektive Niklas Wennerstrand.

 I februari 2012 släppte YAST sin första singel ”Believes”, upptakten på en singeltrilogi, bestående även av ”Strangelife” och ”Stupid” som nu lett fram till debutalbumet. Utöver den virala uppmärksamheten har de spelat massvis under året bland annat tillsammans med besläktade artister som TOY, The Drums, Tame Impala och DIIV, samt en turné till England och flera festivalspelningar. I sommar ska de också spela på Hultsfredsfestivalen.

Mer läsning

Annons