Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nöjt Valbo trots straffmiss

Valbo fortsatte sin uppåtgående trend när man på Åbyvallen tog emot ett starkt Falun.

Det blev oavgjort 1–1 – med god marginal.

I den första halvleken såg Valbo stundtals svaga ut och man lyckades inte med den taktik man pratat om före matchen. Detta ledde till att Falun kunde göra 1–0 och ta med sig resultatet inför den andra halvleken.

– Vi gör en ganska svag första halvlek och hamnar fel i presspelet vilket gör att vi kommer långt ifrån situationerna och det gör att det blir jobbigt för oss, och dom spelade otroligt bra, sa Valbotränaren Andreas Vestin.

I den andra halvleken kom ett helt annat Valbo ut på planen och tog över matchen mer och mer. En taktisk förändring låg bakom att Rasmus Sjöström kunde slå in 1–1 i den 57:e matchminuten. Valbo hade kunnat avgöra matchen i den 70:e minuten i form av en straff men missade.

– I den andra halvleken kommer vi ut starkt och vi gjorde en taktiskt förändring och satte upp två forwards istället för en som vi tidigare spelat med för att komma upp och pressa högre upp och det gav utdelning. Vi är helt klart nöjda med resultatet trots att vi kunde ha avgjort på straffen, sa Vestin.

VALBO-FALUN 1–1 (0–1)

Målen: 0–1 (40) Amor Layouni, 1–1 (57) Rasmus Sjöström.

Varningar, Valbo: Adrian Olsson (42). Falun: Inga

Domare: Pontus Orebrand

Publik: 110.

Valbos tre stjärnor

3: Marcus Jössund

2: Stefan Forsberg

1: https://polopoly.mittmedia.se/polopoly/script/fckeditor-mktcore/editor/images/spacer.gifAlexander Larsson