Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mittmedia sänder SIF:s jubileumsmatch mot Djurgården – storsatsar på produktionen: "Något utöver det vanliga"

Sandvikens IF fyller 100 år och firar med match mot storklubben Djurgårdens IF.
Mittmedia livesänder mötet – och storsatsar i bevakningen.
– Jubileumsmatchen kommer faktiskt att ha karaktären ”extra allt” över sig, säger Rikard Bäckman, Nyhetschef sport i Mittmedia.

Annons

För dig som är Plus-kund – se matchen här!

Montage TT/Mittmedia

Århundradets match.

För det var 100 år sedan Sandvikens IF bildades som förening.

Nu firar man med att spela match mot allsvenska Djurgården onsdagen 20 juni hemma på Jernvallens VM-arena – en match som Mittmedia sänder.

– Vi är äntligen på en nivå i Mittmedia Sport där vi sänder rejält mycket livesport. Just den här sändningen, jubileumsmatchen SIF-Djurgården, kommer faktiskt att ha karaktären ”extra allt” över sig. En upphottad upplevelse som blir något utöver det vanliga, säger Rikard Bäckman, Nyhetschef sport i Mittmedia och fortsätter:

- Jag är också väldigt nöjd med den dialog som vi har haft med SIF också, som har gjort det möjligt för att visa den här häftiga matchen för våra läsare och tittare.

Mittmedia kommer att ha en handfull reportrar på plats på Jernvallen och har även plockat in experter. Däribland före detta utlandsproffset Andreas Dahlén. Sändningen börjar med uppsnack 18.30 och avspark för "100-årsmatchen" är 19.00. Matchen visas på gd.se och arbetarbladet.se och ingår i Mittmedias Plus-abonnemang.

- Det är det totala engagemanget som är det viktiga i dagens stora brus; så jag hoppas självklart på publikfest på plats på Jernvallen men samtidigt att de som inte har möjlighet att närvara kollar på matchen hos oss.

Senast Sandviken och Djurgården möttes var i Svenska cupen på Stockholms Stadion 2002. Då vann Djurgården matchen med 1–0 och tog till slut hem titeln efter att ha besegrat AIK i finalen. I det Djurgårdslaget spelade bland andra René Makondele, numera i SIF, samt Sandvikensonen Kim Källström. Dessutom har SIF-tränaren Pelle Olsson gjort två säsonger på Djurgårdens tränarbänk.

- Glöm för all del inte att det går att se matchen, höjdpunkterna och alla sköna intervjuer på GD och Arbetarbladet i efterhand, säger Bäckman.

För dig som är Plus-kund – se matchen här!

Mer läsning

Annons