Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Norrman dömd till fängelse

SANDVIKENEn 20-årig man från Norge dömdes på onsdagen av Sandvikens tingsrätt till fem månaders fängelse för narkotikabrott.

Norrmannen kommer också att utvisas från Sverige.
Det var för tre veckor sedan som den unge norrmannen greps av polisen i Hofors.
Polisen hade på morgonen uppmärksammat en bil som stod parkerad vid Edskens badplats strax utanför Hofors.
I bilen satt 20-åringen och sov. Vid en närmare titt visade det sig att norrmannen hade en haschpipa - stoppad med 0,14 gram hasch - på sig.

Hittade hash i bilen
I bilen hittade polisen också 485 gram hasch samt drygt 100 tabletter av det narkotikaklassade läkemedlet rohypnol.
Dessutom hittade polisen närmare 1000 så kallade flunitrazepam-tabletter som innehåller samma narkotikaklassade ämne som rohypnol.
Åklagaren Ann-Charlotte Bålman hävdade under rättegången att 20-åringen hade tänkt sälja narkotikan vidare. Den stora mängden tabletter tydde på det, hävdade hon.
Det nekade dock norrmannen till. Han hävdade i stället att narkotikan var för eget bruk samt att han bara fungerat som kurir, att han skulle hämta narkotikan i Sverige och lämna den till en bekant i sin hemstad i Norge.

Fälldes för innehav
Tingsrätten ansåg inte att det kunde bevisas att mannen tänkt sälja narkotikan vidare. Han fälldes därför endast för innehav och för att ha transporterat narkotikan.
Han fördes tillbaka till häktet där han suttit de senaste tre veckorna. Han kommer att utvisas ur landet, om det blir efter straffet är avtjänat är dock oklart. Först i maj 2005 kan han visa sig i Sverige igen.
- Anträffas han här innan dess åker han ut direkt, konstaterar Ann-Charlotte Bålman.

KARIN BERGKVIST
026-27 75 98
karin.bergkvist