Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Norrsätraskolan firades av med rock

Den allra sista Norrsätrarocken hölls i går i Sandviken. Efter skolavslutningen nästa vecka läggs Norrsätraskolans högstadium ner.

– Det känns tråkigt, sa åttondeklassaren Björn Johansson som hade hoppats få uppträda på festivalen ett år till.

Trots den stundande nedläggningen var det i går mest bara glada miner i gymnastiksalen på skolgården där Norrsätrarocken arrangerades. I sista stund hade den tioårsjubilerande festivalen fått flytta inomhus på grund av regnvädret. Nu fylldes golvet av ungdomar som lyssnade till livemusik av såväl elever från den egna skolan som olika lokala band. På repertoaren stod bland andra Carin Morris and the Pocket Rockers, Adore, Splitfire och Wet and Wild.

– Jag ska snart gå upp på scenen och köra en låt som heter Coming Home med bandet City and Color. Jag har spelat gitarr i två–tre år, men det är nästan ingen som har hört mig spela. Det känns lite nervöst att uppträda inför hela min skola, sa Amanda Drugge i klass 9D.

Som niondeklassare berörs hon inte av skolnedläggningen på samma sätt som åttorna som måste flytta till hösten. Men hon tyckte ändå att det kändes sorgligt att en del av den 40 år gamla skolan nu försvinner och Norrsätrarocken med den.

– Jag har trivts så bra här, det har varit lugn och ro och alla har varit snälla mot varandra, sa Amanda Drugge.

Åttondeklassarna Isabelle Hariula och Mia Erfält satt lutade mot varandra på golvet och lyssnade till bandet Twilight Sisters. På frågan hur det känns att byta skola till hösten gjorde de tummen ner.

– Vi ska börja på Murgårdsskolan. Det känns sådär eftersom vi inte har några kompisar där, sa Isabelle Hariula.

Även Björn Johansson i klass 8A ska flytta till Murgårdsskolan. I går skulle han uppträda på Norrsätrarocken– för första och sista gången.

– Jag har gått här ända sedan jag var sex år gammal och hade velat få ett år till här på skolan för att kunna uppträda på Norrsätrarocken en gång till. Om ett år har jag hunnit öva mycket mer och bli bättre, sa han.

”Jag har trivts så bra här, det har varit lugn och ro och alla har varit snälla mot varandra.”

Amanda Drugge