Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nostalgi säljer bra

Helgens antik- och syfestival i Sandviken var välbesökt. Oavsett om du var ute efter antika leksaker, porslin eller textilier så fanns det fynd att göra. Den som ville kunde också få sina antikviteter värderade av experter från Antikrundan på TV.

I förrgår räknade arrangörerna till 2 000 besökare, och när GD tittade förbi i går morse var det redan fullt med bilar på parkeringen. Inne på mässan blandades försäljare av allehanda antikviteter med försäljare av textilier av olika slag. Längst ner i hallen hittade vi Sonja och Arne Ström från Västerås. De har bland annat ett antal gamla Musse Pigg-prylar till försäljning.

– Musse Pigg firar 50 år som seriefigur i år så vi tänkte att det kanske finns ett extra stort intresse för honom i år, sa Sonja Ström.

Men den största klenoden vid deras bord var den folkdräkt som Sonja Ström sytt själv. Den som vill köpa dräkten måste vara beredd att lägga ut 10 000 kronor.

– Det är en folkdräkt från Skogs socken i Hälsingland, berättade Sonja Ström.

På eftermiddagarna erbjöd mässan en möjlighet att få sina antikviteter värderade av experter från Antikrundan på TV. Något som visade sig vara mycket eftertraktat.

– Det var så många som ville få en värdering att vi inte hann i går, sa Sonja Ström, som funderade på om hon skulle göra ett nytt försök i går eftermiddag när experterna kom tillbaka.

En bit längre in i hallen stod Olle Alderhed från Gävle med ett bord som var fullt med prylar från 50- och 60-talet.

– Det är udda prylar som säljer bäst. Knallpulver har jag också sålt en del av, folk köper det av nostalgiskäl, konstaterade han och pekade på två återstående påsar med knallpulver från 60-talet.

Karin Fridolfsson och Cristina Eriksson, mor och dotter, hade begett sig tillsammans till mässan men med olika inköpslistor.

– Jag har hittat några dukar och en rysk träbjörn, berättade Karin Fridolfsson.

Dottern hade i stället gått in för att fynda prylar för sin hobby.

– Jag samlar på dockskåp och har ett 20-tal skåp hemma. Jag hittade ett helt set med möbler för 200 kronor och några dockor för 50 kronor styck. Jag har nog handlat för 600-700 kronor, konstaterade Cristina Eriksson.