Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Halvans bildminne: Smällen är oundviklig

Många ser fram emot vintern, längtar efter snö och att fåkomma ut på skidor igen. Det här är enbild från tidigt 2000-tal. En tidig digital bild.

Annons

Adam Andersson, fyra år, var så koncentrerad på att ”hålla struten” så han glömde att skidläraren var tunnel. Båda var vid gott mod efter vurpan.

Det är skidskola i Bomhusbacken. Ungarna plogar med skidorna, bromsar, hukar sig, kryper ihop och kör sakta mellan skidlärarens ben. Bra bild tänker jag och lägger mig ner på snön bakom skidläraren. Just för att plåta en elev när han kommer in mellan benen. Den unga grabben glider på bra, ploga, ploga, ploga skriker skidläraren, håll struten, struten... försöker läraren.

Grabben står i störtloppsställning och kommer nu med bra fart. Inga stavar har killen att bromsa med. Smällen är oundviklig. Hjälmen tar i skidlärarens ädlare delar. Jag hör hur han stönar till. Den motordrivna kameran rasslar. Sen kommer killen rakt över mig, pang, ena skidans vassa stålkant skärett jack i ärmen på jackan. Annars klarar jag mig bra.

Kameran är begravd i snön. Omtumlade och tilltuffsade tröstar skidläraren och jag den nu storgråtande skideleven. På't igen, nästa gång går det bättre. Det blev säkert en bra bild, försöker jag.

Killen tar nya tag och försöker igen. Nu har skidläraren ställt upp stavar som en port att köra igenom och ingen dum fotograf ligger nedanför porten i backen.

Mer läsning

Annons