Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nostalgifamilj klotterskyddas

GÄVLEKidnappningen av kvinnan ur gruppen "Nostalgi" av konstnären Bo Pettersson i Bolougnern var noga planerad, men ingen stöld. Morgonpigga flanörer observerade i lördags att kvinnan i familjen var försvunnen. Hon var i själva verket bara tillfälligt borta, för att bättra på färgen.

Annons
- Men det är roligt att folk är observanta när något händer med offentliga konstverk, säger Pia Kristoffersson, intendent på Konstcentrum i Gävle.
Förra hösten stals barnet i skulpturen. Flickan har nu återskapats, och i samband med det såg Maj-Britt Pettersson, änka efter Bo Pettersson, till att kvinnan plockades bort för ommålning. Hon kommer också att behandlas med ett klotterbeständigt ytskikt. Med andra ord sitter mannen i skulpturen löst till. Oddsen talar för att även han kommer att genomgå behandlingen, innan skulpturen kan återinvigas i sitt ursprungsskick.

MARTIN HOFVENSTAM