Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är Hofors med i striden igen

Efter en bedrövlig start på höstsäsongen med tre raka förluster kom nu tredje raka segern för Hofors när man besegrade IFK Sundsvall på bortaplan med klara 4-0 och då Söderhamn verkar ha tappat all form, lever kvaldrömmen i allra högsta grad.

Annons

För seriesegern har tränare Haaranen redan gett till...

-...Hille. Det ska mycket till att dom tappar det här nu. Men vi ska göra allt vad vi kan för att ta andra platsen och det har hela tiden varit vår målsättning att vara bland dom tre topplagen. Nu har vi gett oss stora möjligheter till det och i dag spelade vi fantastiskt bra.

Tabelläget har spetsat till sig ordentligt nu när Hofors verkat hittat tillbaka till formen man hade när man gick på sommarvila. Man är nu bara två poäng efter Söderhamn och tillsammans med Timrå och Falun kommer den kvartetten att strida ända in till sista omgången. Men hur kommer det då sig att Hofors har hittat tillbaka igen?

– Vi har ju nästan tappat halva laget som vi hade innan uppehållet. 4 ordinarie spelare försvann och nu har dom som kommit in i stället, börjat hitta rätt. Och sen så kämpar alla i laget för varandra nu. Det är en stor förklaring, menar Haaranen.

Hofors gav inte IFK Sundsvall en chans i den här matchen. Ledningsmålet var dessutom en riktig kanon från 35 meters håll från Samir Skrijelj. Och i andra halvlek fortsatte Hofors att dominera, både målmässigt och spelmässigt. Bland annat så fick 16-årige David Andersson nicka in ett mål i sin första match från start.

– Vi har två spelare födda -97 och en född -98 i dag på plan. Det ser bra ut för Hofors i framtiden, säger Jerry.

Med den återfunna vårformen så ser också den allra närmaste framtiden ljus ut för laget.

Thomas Forsberg

IFK SUNDSVALL-HOFORS 0-4 (0-1)

Målen: 0-1 (12) Samir Skrijelj, 0-2 (54) David Andersson, 0-3 (73) Daniel Westlund, 0-4 (76) Michael Broberg.

Domare: Pontus Ivarsson, Härnösand

Publik: 32

Hofors tre stjärnor:

3 Joel Persson, mb

2 Samir Skrijelj, mf

1 Ephrem Kidane, mf

Annons