Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu blev det seger för SIF mot Morön

Tänk att två premiärer mot samma lag kan vara så olika.
När Sandvikens IF mötte Morön tidigt i ett vårruskigt väder blev det förlust med 1–0 – när lagen möttes i höstpremiären i 30 gradig värme vann SIF med 2–0.
– Det här var roligare, höll SIF-tränaren Anders Boman med om.

Annons

Det mest svettiga för SIF var vädret där temperaturen kröp över 30-strecket på lördagseftermiddagen.

– Vi klarade ändå av det väldigt bra. Det blir speciellt när det är så varmt. Annars hade vi bra kontroll på Morön hela tiden, sa Boman.

Det var tidigt i matchen som hemmalaget hade sin bästa och faktiskt enda chans när SIF-målvakten Richard Andersson fick rädda ett friläge. Mål där och det kanske hade sett annorlunda ut.

– Tja, det vet man ju aldrig. Men vi spelade stabil och släpper in väldigt få mål. Framåt skulle vi ha gjort fler än de två som nu kom.

Björn Berglund höll sig framme på en målskytts maner och bröstade/lårade in bollen efter ett inspel från Andreas Sipuri. Efter det kontrollerade SIF det här hela vägen in.

– När det bara står 1–0 så kan ju allt hända men tvåan kvarten före slutet avgjorde definitivt det här. Deras målvakt var grymt bra i premiären på Jernvallen och han var minst lika bra den här gången. Annars hade vi gjort tre-fyra mål till, sa Boman.

Andra målet gjordes av inhoppande nykomlingen i laget Jonas Österberg. Han är tillbaka i SIF efter en sejour i Halmia och gjorde mål direkt när han tryckte in ett vänsterskott efter en tilltrasslad situation.

De två målen räckte till tre poäng och en andraplats i tabellen efter Piteå. Där smyger SIF med bra och har slagläge till höstspurten sätter i gång på allvar.

– Det ser bra ut och vi är både svårslagna och svåra att göra mål på, avslutade SIF-tränaren.