Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu börjar en het sommar fylld av festivaler

Annons

I går gick startskottet med Siesta-festivalen i Hässleholm.

Sedan följer ännu en monstersommar av festivaler och konserter.

Redan förra året skrevs spaltmeter om den spelningstäta ”monstersommaren” och i år tycks antalet festivaler och konserter i Sverige slå rekord igen.

– Det är klart att artister turnerar lite mer för att fylla på kassan, de säljer inte lika många cd-skivor längre. Men i grund och botten tror jag att de vill spela mycket, säger arrangörsjätten Live Nations Europachef Thomas Johansson.

Stockholmsfestivalen Where The Action Is satte i fjol press på väletablerade Hultsfred. I år lockar man med rockgiganter som Neil Young och Nick Cave & The Bad Seeds.

Borlängestationerade Peace & Love och Arvikafestivalen, som följer tätt därefter, satsar också på stora namn för att slå sig fram i konkurrensen om livepubliken. Mötley Crüe respektive Depeche Mode toppar deras affischer.

– En del artister blir det en jävla huggsexa om, säger Ola Broqvist på Luger, som förutom Where The Action Is arrangerar augustifestivalen Way Out West i Göteborg.

Även de enskilda arenakonserterna är i år betydligt fler än tidigare. Bruce Springsteen drar igång turnéracet med fyra spelningar på Stadion i Stockholm nästa vecka. Britney Spears intar Globen den 13 och 14 juli.

Ullevi i Göteborg gästas i sin tur av AC/DC den 21 juni, U2 i slutet av juli och Madonna en vecka senare.

Avslutar livesommaren gör indiefestivalen Popaganda i Stockholm den 28 och 29 augusti.