Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu börjar en het sommar fylld av festivaler

I går gick startskottet med Siesta-festivalen i Hässleholm.

Sedan följer ännu en monstersommar av festivaler och konserter.

Redan förra året skrevs spaltmeter om den spelningstäta ”monstersommaren” och i år tycks antalet festivaler och konserter i Sverige slå rekord igen.

– Det är klart att artister turnerar lite mer för att fylla på kassan, de säljer inte lika många cd-skivor längre. Men i grund och botten tror jag att de vill spela mycket, säger arrangörsjätten Live Nations Europachef Thomas Johansson.

Stockholmsfestivalen Where The Action Is satte i fjol press på väletablerade Hultsfred. I år lockar man med rockgiganter som Neil Young och Nick Cave & The Bad Seeds.

Borlängestationerade Peace & Love och Arvikafestivalen, som följer tätt därefter, satsar också på stora namn för att slå sig fram i konkurrensen om livepubliken. Mötley Crüe respektive Depeche Mode toppar deras affischer.

– En del artister blir det en jävla huggsexa om, säger Ola Broqvist på Luger, som förutom Where The Action Is arrangerar augustifestivalen Way Out West i Göteborg.

Även de enskilda arenakonserterna är i år betydligt fler än tidigare. Bruce Springsteen drar igång turnéracet med fyra spelningar på Stadion i Stockholm nästa vecka. Britney Spears intar Globen den 13 och 14 juli.

Ullevi i Göteborg gästas i sin tur av AC/DC den 21 juni, U2 i slutet av juli och Madonna en vecka senare.

Avslutar livesommaren gör indiefestivalen Popaganda i Stockholm den 28 och 29 augusti.