Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu börjar jaktsäsongen på Sveriges talanger

Annons

Trollkarlar, jonglörer och sångare.

I kväll klockan 20 inleds jakten i TV 4 på Sveriges största talang – med ny jury och nya programledare.

– Jag tror att jag är ganska rak men inte elak, säger jurymedlemmen Charlotte Perrelli.

Marko ”Markoolio” Lehtosalo och Tobias ”Tobbe Trollkarl” Blom är programledare för ”Talang 2009”. Den senare var tidigare jurymedlem i samma program.

– Det känns jättekul! Jag och Tobbe är ju vänner även privat. Så det behöver ju inte ta fyra program innan vi hittar varandra. Vi kan ha en jargong med varandra som andra kanske inte kan ha, säger Marko Lehtosalo.

”Talang 2009” har haft auditions runt om i Sverige och programledarnas uppgift har varit att stötta deltagarna.

– Det ballaste har varit att se när någon som är blyg och inåtvänd sedan exploderar på scen, då blir det ganska stark, säger Marko, som också gett deltagarna goda råd inför uttagningarna.

– Jag och Tobbe brukar säga ”Du är nervös nu, men det kommer bli bättre när du kommer ut” och kanske förvarna att Bert kan vara lite surgubbe ibland, berättar Marko och skrattar.

Deltagarna i talangjakten ställs inför juryn som består av veteranen Bert Karlsson och två nya jurymedlemmar, agenten Johan Pråmell och schlagerstjärnan Charlotte Perrelli.

– Jag har själv stått i ett utsatt läge där man blir bedömd, det gör en känslig eftersom man vet hur jobbigt och svårt det är att behöva ta emot kritik. Men samtidigt är det kritik som får en att växa. Jag försöker att inte vara dum. Man kan ge konstruktiv kritik och lägga fram det utan att behöva såra någon, säger Charlotte Perrelli.

Om Marko och Charlotte själva skulle ställa upp i talangjakten och inte fick sjunga har båda en plan.

– Jag och Tobbe skulle göra det tillsammans, jag skulle spela munspel och Tobbe skulle dansa riverdance, säger Marko.

– Då skulle jag sätta mig och spela klassisk gitarr, det är nog inte många som vet att jag kan det, jag har faktiskt undervisat i klassisk gitarr, säger Charlotte.