Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu får Järbos unga nytt krypin

Framtiden för ungdomsgården i Järbo har länge varit osäker. Men nu är det klart med ny lokal.
– Vi har kämpat hårt för det här, säger Marianne Åsberg, fritidsledare.

Ungdomsgårdens nuvarande lokal i den gamla kyrkskolan dömdes vid årsskiftet ut på grund av fuktskador. Framtiden för en fritidslokal för ungdomarna såg mörk ut.

Kommunen föreslog att de kunde få tillbaka sin gamla lokal i Folkets hus. Nu har PRO, som använder lokalen, gått med på att dela lokal med ungdomarna.

– Det känns bra eftersom vi inte behöver lägga ner fritidsgården nu. Det har ju varit en stor oro och vi har inte kunnat ge några svar, säger Marianne Åsberg.

Hon har kämpat hårt för att få till en lösning och suttit i många och långa samtal med kultur- och fritidskontoret och Folkets hus styrelse.

– Jag har inte kunnat slappna av förrän det blev klart. Jag har ju sett hur oroliga ungdomarna har varit. Så det är skönt att det löste sig.

Stig Edlund som är ordförande i Folkets hus styrelse säger att det både är positivt och negativt att ungdomarna kommer in i lokalen.

– Vi är ju i akut behov av pengar och varje krona är ett plus för att hålla huset igång. Sedan är det ju så att ungdomarna måste vara någonstans och det är ju folkets hus, både för unga och gamla. Men med ungdomar blir det också ett större slitage.

Han menar dock att det är främst tack vare PRO som lösningen är möjlig.

– Det är en ypperlig lokal och PRO tar ju ett steg tillbaka för att släppa in ungdomarna.

Nils-Olof Aspgren som sitter i styrelsen i PRO i Järbo menar att det inte var någon större diskussion inför beslutet.

– Vi accepterar det här. Det är ju många som har barnbarn som är på ungdomsgården. Vi förstår både Folkets Hus och ungdomarna, säger han.