Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu får Sverige alfanummer

/

Från och med nu kan man inte bara slå numret till företag och organisationer. Det blir också möjligt att slå namnet.

Annons

Den amerikanska idén med alfanummer har kommit till Sverige.
I USA har så kallade alfanummer funnits länge och det som stoppat genombrottet i Europa är avsaknaden av en gemensam tangentstandard på telefonerna. Nu finns den sedan tio år och därför har alfanummer börjat slå igenom i flera länder och i Sverige lanseras tjänsten den här veckan.
Företag, organisationer och myndigheter kan skaffa sig nummer som 020-APOTEKET (Obs! bara exempel). Enligt flera undersökningar anser konsumenterna att alfanummer är lättare att komma ihåg än de flesta vanliga nummer. För företagen är säljargumentet att alfanummer är bra för marknadsföringen och i vissa fall kan det bli lika känt som själva varumärket. Numret är också kopplat till en användarrapportering som gör det lättare att till exempel mäta genomslaget för en reklamkampanj.
– Om du ska ha ett alfanummer så måste det antingen vara ditt företagsnamn eller ett ord som beskriver din verksamhet. Vi kollar det här så att inte konkurrenter köper upp varandras varumärken, säger Börge Lorentz Figenschau, försäljningschef på Alfatell som sköter distributionen av alfanummer.

Annons