Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu gäller det, Malena!

Nu gäller det för Malena Ernman. På måndagseftermiddagen genrepade hon inför semifinalen i schlager-EM på tisdagskvällen.
– Rösten är i form, jag är i form och körtjejerna är i form, det ska nog gå bra det här.

Malena Ernmans resa till schlager-EM i Moskva blev ovanligt skumpig och zickzackig. Den svenska Melodifestivalvinnaren har varvat repetitioner i Moskva med framträdanden av ”Askungen” på Operan i Stockholm och dessutom hunnit med några vändor till Wien för att repetera en kommande uppsättning.

Inte helt optimalt, kan tyckas. Men väl på scenen för generalrepetition på måndagen syntes inget av de tidigare problemen.

– Det gick riktigt bra tycker jag. De bakom scenen var visserligen lite sena med att få på oss mickarna, så vi fick springa in på scenen, vilket inte är så elegant i långklänning. Men det ordnar sig nog, säger Malena Ernman.

Din sång verkade ligga lite lägre i verserna nu än i Melodifestivalen?

– Jaså? Det var nog mest en inställningsfråga. Men i tv låter det bättre om man sjunger lite lägre. Vi ska lyssna ordentligt på det i kväll. Det ska inte låta för lågt när det väl gäller.

Malena Ernman medger att de upphackade förberedelserna har stört henne en aning.

– Det har varit frustrerande att inte få vara här. Hade det varit upp till mig hade jag ställt in allt annat arbete de senaste två månaderna och bara jobbat med det här. Men det gick inte.

Inom de europeiska schlagernördkretsarna på plats i Moskva har det knorrats en del på den svenska deltagarens flängande runt Europa under den första repetitionsveckan. Sverige brukar vanligtvis hålla en hög profil i schlager-EM, men har i år varit rätt anonymt.

Men Malena Ernman tycker att hon har gjort mycket ändå.

– Jag har jobbat som en blådåre, har gjort massvis med intervjuer över telefonen till exempel. Vi har bokat upp så mycket saker som vi kan. Jag har sagt åt dem att slänga åt mig en banan ibland, så att jag håller mig igång, sedan är det bara att köra på.

Dagen innan semifinalen tippade schlagerfansen på plats i den ryska huvudstaden att Sverige trots den haltande uppladdningen skulle ta sig till final.

– Vi får se hur det går, men jag tror att det kan komma något gott ur att jag inte varit här hela tiden också. Jag ska göra mitt absolut bästa, säger hon.

Daniel Åberg/TT Spektra