Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu går Rocknatta i konkurs

GÄVLE
I dagarna lämnar Rocknattas arrangörer in konkursanmälan. Trots minutiös planering och nöjda artister bar sig inte konserterna på Högskolan i Gävle.

Annons
Tony Doganson, mannen bakom arrangemangen, lämnar Gävle åt sitt öde och kommer i framtiden att ägna sig åt liknande arrangemang i södra Sverige.

Flyttar i morgon
- Jag flyttar från stan redan i morgon, säger han. Det ska bli skönt.
- Jag förstår inte. Alla konserter har gått hur bra som helst, men publiken kommer helt enkelt inte.
Den - normalt sett - omåttligt populära gruppen The Sounds tyckte arenan var en av de häftigare de spelat på.
Men Gävlepubliken lät sig inte imponeras. 1 500 till 2 000 betalande gäster räcker inte för att en konsert skall skall gå runt. Förlusten för Rocknatta uppgår åtminstone till en miljon, berättar Doganson.

Inte mycket kapital
- Det är klart att jag kommer att få ta en del av smällen personligen. Det fanns inte så mycket kapital bakom i bolaget, så det är en massa lån som jag måste lösa nu.
- Jag borde ha lyssnat på de som arrangerar Kalasturnén. Jag blev varnad för att Gävlepubliken var tråkig, säger Doganson.
Vädret har tidvis varit dåligt, men det är inte grundproblemet menar han.
Biljettpriset (295 kronor för en dag och 495 för två dagar) har också diskuterats. Många har ansett att det var för dyrt.
- Men priset är baserat på de antalet gäster vi räknade med skulle komma, det vill säga cirka 3 000 personer per dag, berättar Doganson.
- Målet var att gå plus minus noll.
- Det fanns planer på att ha studentrabatter, men dels finns inte så många studenter kvar i Gävle under sommaren, dels är det svårt att ordna rent praktiskt när biljetterna säljs via Biljett Direkt, säger han och fortsätter:

Förstår inte
- Arrangemang som Rocknatta kan fungera om produktionsbolaget har enormt mycket pengar. Har man råd att gå back en fem, sex gånger kan det kanske gå bra i Gävle till slut.
- Men jag måste säga att jag inte riktigt förstår hur den här stan funkar. Kanske krävs det att gävleborna känner nån som ha varit där och sagt att det är bra, för att att de ska våga dyka upp.
MARTIN HOFVENSTAM
026 - 15 96 31
martin.hofvenstam@gd.se