Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu går sista snutten

Nu är glada julen slut, slut, slut, skinkskånken vi kastar ut, ut, ut...

Annons

Nej, gör inte det! Gör som Folk&Sånt-redaktören Anders Wennberg som är granne med mig här på redaktionen. Han gjorde en riktig lyxmacka efter ett recept han hittade på nätet.

4 skivor vörtbröd

8 skivor julskinka

100 gram Stiltonost

4 fikon, färska

8 valnötter

2 msk honung

1 krm pepparkakskryddor, (kanel, ingefära, nejlika)

Bred stiltonost, eller annan smakrik sort, över vörtbröden. Lägg på tunna skivor julskinka. Toppa varje smörgås med ett färskt fikon i skivor och ett par grovhackade valnötskärnor. Blanda honung med pepparkakskryddor och ringla lite över varje macka.

Mycket gott lovar Anders. Min skinksnutt blev en mer prosaisk middag. Den tärnade skinkan hamnade i en sås av ostrester, grädde och ärter till pasta. Inte så tjusigt men gott ändå. Och nog kan man sakna julskinkan, det är ganska praktiskt att alltid ha något färdigt ätbart till hands, nåt som funkar lika bra på macka som till middag. Så man kanske skulle slå till en på ny nu när de reas ut...

Annars så vet vi ju... att till nästa år igen kommer han vår gamle vän, ty det har han lovat!

Mer läsning

Annons