Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu höjer unga rösten

SANDVIKEN
Ungdomsrådet i Sandviken vill få större inflytande.
Det skriver ungdomsrådets Niklas Gillström till kommunalrådet Stefan Hedin.

Annons
Ungdomsrådet består av ett antal personer som vill skapa kännedom hos de som bestämmer om ungdomarnas tankar, idéer och känslor om sin situation i Sandviken.
- Samtidigt vill vi också ha en möjlighet att vara med och påverka beslut som berör ungdomar i en sådan stor utsträckning som möjligt, skriver Niklas Gillström.

Dags för dialog
Eftersom Sandvikens kommun förra året beslutade att man ska försöka bli utnämnd till årets ungdomskommun 2005 tycker ungdomsrådet i Sandviken att det är på sin plats att starta en dialog mellan styrande och ungdomar.
- I Sandvikens kommun finns det inget ungdomspolitiskt handlingsprogram vilket vi tolkar som att ungdomsfrågor är av mindre vikt än andra frågor, skriver Niklas Gillström.

Delaktiga
Ungdomsrådet föreslår i skrivelsen till Stefan Hedin att rådet ska bli delaktigt i framtagandet av ett ungdomspolitiskt handlingsprogram, att rådet ges tillfälle att yttra sig i de frågor som rör Sandvikens ungdomar samt att ungdomsrådet ges ett ekonomiskt bidrag från kommunen för att kunna bedriva sin verksamhet.

KARIN BERGKVIST