Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu inleds rättegången om kidnappningsmordet – vi sänder live

Artikel 9 av 24
Kidnappningsmordet
Visa alla artiklar

I dag inleds rättegången mot de nio personer som står åtalade för inblandning i kidnappningen och mordet på Ramin Sherzaj från Sundsvall. Vi sänder live från Stockholm där rättegången hålls av säkerhetsskäl.

Annons

Den 23 februari väckte kammaråklagare Elisabeth Hermanrud och chefsåklagare Tora Holst åtalet. Nu startar rättegången om kidnappningen och mordet på Ramin Sherzaj från Sundsvall.

Han kidnappades vid Slottstorget i Gävle i april förra året och senare hittade mördad vid en bäck i Njurunda.

Åtta av de nio som står åtalade är från Sundsvall. Den nionde av de misstänkta bor i Sollefteå. Ytterligare en person, en man, är misstänkt för inblandning i kidnappningsmordet men han omfattas inte av åtalet eftersom polisen inte har lyckats få tag i honom. Åklagarna tror att mannen har flytt utomlands.

För Plus-kunder: Misstänkt hedersmotiv bakom mordet

Rättegången väntas pågå i två månader och hålls av säkerhetsskäl i en säkerhetssal vid Stockholms tingsrätt i stället för vid Gävle tingsrätt.

Mer om Kidnappningmordet:

Kvinnan häktad för medhjälp till människorov: "Hon förnekar all medverkan"

Bilen hittad utbränd i Västernorrland – inga spår efter mannen

Polisen söker nya bevis i kidnappningsmordet – ber jägare i Sundsvall och Timrå om hjälp