Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu kan barnen simma lugnt

Plask! Det stänker och skvätter riktigt ordentligt när alla barn, en efter en, hoppar ner i det blåglittrande vattnet. Solen stekte över Fjärran Höjder i går, när Svenska livräddningssällskapet hade simskoleavslutning.

Annons

Sommarens första simskolegrupper – närmare bestämt 20 grupper med 14 barn i varje – samlades i går för en gemensam avslutning på Fjärran Höjder. Tre veckor i bassängen är över, och förhoppningsvis har alla tappra deltagare lärt sig att simma lite bättre än de kunde innan.

På schemat stod naturligtvis en uppvisning av allt som barnen lärt sig – inför en riktigt stor publik bestående av alla barnens familjer.

De fyra simlärarna från livräddningssällskapet turades om att visa de fyra olika simsätten, livrädding, och till och med lite akrobatik.

– Får man bada ensam? frågade en av simtränarna.

– Neeej, svarade barnen i kör.

Även barnens kunskaper i badvett sattes alltså på prov. De har lärt sig att bara ropa på hjälp med det är på riktigt allvar, att man inte ska leka med livbojar, och att även vuxna måste ha flytväst. Sedan väntade leken ”ett skepp kommer lastat”, där barnen bland annat plaskade så mycket de kunde och simmade under vattnet, när de härmade regnoväder och ubåtar.

Därefter fick de visa upp sina simkunskaper. En efter en hoppade de i, och simmade över till den andra sidan av simskolebassängen.

Först ut var Ida Björklund från Sätra. Hon berättar att hon på simskolan har lärt sig jättemycket. Hon kunde simma lite redan innan hon kom hit eftersom hon började redan när hon var fem, och det här alltså varit hennes tredje år på simskolan. Det innebär att det här var sista gången hon kunde vara med.

– Men jag har pool hemma, så jag kommer att fortsätta träna, säger hon.

Vidar Eriksson, sex år från Fridhem, var här för första året. Han berättar att han lärt sig bröstsim, och att man alltid måste vara minst två tillsammans när man badar.

– Det bästa med simskolan har varit att vara på badhuset varje dag, säger han.

Lille Elliot Svensson, fem år, som GD träffade för tre veckor sedan när han började simskolan, meddelar att allt har gått bra. Han har haft roligt, och kan faktiskt simma lite nu.

– Det bästa var att leka lekar, säger han innan han springer upp till konstgräsmattan för att få fika och ta emot sitt diplom.

Där fick även alla som tagit simmärken möjlighet att köpa dessa. Nästa simskoleomgång börjar med nya barn redan på måndag.