Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu kan du poströsta

GÄVLE
Alla som tagit ställning och hunnit få sitt röstkort hemskickat kunde i går utnyttja möjligheten att poströsta i EMU-valet. När Svensk kassaservice vid Konsum Triangeln i Stigslund slog upp dörrarna klockan 10.00 i morse bildades en liten kö av beslutsamma människor framför luckan.

Annons
- De flesta är lite äldre. Under de senaste åren har poströstarna blivit fler, de tycker väl att det är enklare. Förut var det kul att gå till vallokalen, hela släkten samlades och så gick man tillsammans och röstade. Så är det inte längre, säger kassabiträdet Inger.
Vid slutet av dagen hade knappt 50 personer lämnat in ett röstkuvert i luckan. En av dem var Olof Flodberg.
- Jag brukar alltid poströsta, det är lika bra att få det gjort. Jag vet precis hur jag ska rösta, det spelar ingen roll hur de argumenterar.
Hur röstar du?
- Det blir ett nej. Så röstade jag 1994 också. Jag ser det som en lekstuga för de höga herrarna, de leker med vanligt folk som får ta stryk. Men förr eller senare blir vi nog tvingade att gå med ändå, säger han.
ERIK WIKSTRÖM
026-15 96 29
erik.wikstrom@gd.se