Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu kommer det glada succégänget till Gävle

Glada Hudik-teatern fortsätter att hylla Elvis Presley, föreställningen som gjort jättesuccé på Cirkus i Stockholm inför sammanlagt drygt 80.000 människor.

Musikalen innehåller stora portioner humor och lite allvar, en del inblickar i Presleys liv, en del påhittat och naturligtvis mycket rock’n’roll.

Aktörerna följer killen som utmanade en hel värld genom att rytmiskt skaka på höfterna.

Elvis karriär började redan i Humes High School. Som 19-åring spelade han in sin första platta ”That´s All right (mama)” på skivbolaget Sun Records vilket ledde fram till det stora genombrottet. Elvis var en lite annorlunda kille i det samhälle där han växte upp. Han hämtade inspiration från andra källor än de etablerade och lyckades på så sätt förändra världen med sin musik.

Glada Hudik-teaterns skådespelare har på flera sätt en utgångspunkt som liknar Elvis situation i Memphis på femtiotalet. De är utstickare i dagens samhälle.

Kvällens Gävle-premiär är egentligen en extrainsatt föreställning då trycket på de ordinarie (5, 6 och 7 maj) varit så stort.