Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu längtar Tobias efter en ny titel

För tio år sedan tog Tobias Söderqvist SM-guld i rally.

På tiden att det blir en titel igen! säger 35-åringen från Årsunda.

Annons

Onekligen är Tobias – med kartläsande brorsan Joakim – en het kandidat till segern i klassen Trimmat tvåhjulsdrivet. Facit i Rally Uppsala för tre veckor sedan talar ett tydligt språk.

Den gången vann Söderqvistarna med hela 54 sekunder i rygg på gotlänningen Johan Holmberg – rena rama utklassningen.

– Jag är väl förberedd till Vinterpokalen. Växellådan gick sönder i Dan Anderssons Minne, veckan efter SM i Uppsala, men det är lagat nu, berättar Tobias.

Som tog brons i SM ifjol i sin Toyota Corolla, ett tuppfjät från silvret. Märkeskollegan Leif Peterson från Göteborg avancerade förbi i tabellen med knapp marginal i samband med den sista deltävlingen i Katrineholm.

Leif blir säkert en svår nöt att knäcka även i år, även fast han fick problem i Uppsala och där slutade poänglös.

– Han kommer nog att köra som ett ”svin” här på lördag i syfte att köra ifrån mig, funderar Tobias...

Hemmaplan för bröderna Söderqvist måste nödvändigtvis inte vara en fördel. Rekognosering före start och noter (vägbeskrivning) gör att förutsättningarna är desamma för samtliga förare.

– Däremot är vinterväglag och is mitt favoritunderlag. Förarna söderifrån brukar oftast vara snabbare på grus, förklarar Tobias vidare.

Taktiken är därmed given:

– Maximala poäng efter vinterntävlingarna för att skaffa ett försprång i SM-tabellen!

Tobias och Joakim är halvvägs dit efter triumfen i Uppsala. En förstaplats i Vinterpokalen skulle förstås sitta som hand i handske.

– Jag gissar att kampen om guldet kommer att avgöras i den sjätte och sista deltävlingen i höst, avslutar Tobias.