Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu lever Frempong upp till Hammars lovord

”James Frempong är en kvick och teknisk vänsterfotad spelare som gärna utmanar sina motståndare och verkligen sätter sin back i arbete”
Så sa Urban Hammar till Gefle IF hemsida i vintras när värvningen från Örebro SK blev klar.
I söndags mot Åtvidaberg fick vi se att det stämde...

– Äntligen fick jag chansen att ge tillbaka någonting. Det har varit jäkligt frustrerande att bara sitta på sidan och inte få vara med och bidra, säger James.

Den här veckan har varit bra för 21-åringen med Örebro som moderklubb. Han har njutit av segern mot Åtvidaberg och njutit av sin egen insats som förutom det där riviga ytterspelet kröntes med två läckra målpassningar.

– Det är ju min spelstil att just utmana och gärna komma i en-mot-en-situationer mot ytterbacken. Sen kan jag säga att jag var otroligt spelsugen och jag hann ladda ordentligt sen jag fick veta att jag skulle få starta.

Efter en vass försäsong blev han knäskadad och menisken fick en ordentlig smäll i mars. Det tog sina modiga fyra månader innan James var tillbaka i spelbart skick. Och väl där är han precis den spelartyp som GIF är i så stort behov av. Någon som sticker ut, någon som kan göra det där lilla extra och någon som har en vänsterfot som kan slå precisa inlägg.

Det där som tränaren Urban Hammar snackade om i vintras skedde mot Åtvid först vid genombrottet och passningen till Jonas Lanttos ledningsmål och sedan när Jakob Orlov gjorde 2–0 och nästan blev träffad i huvudet av Frempongs stenhårda och flacka inlägg.

– Formen känns helt okej redan nu – det som saknas lite än är väl i så fall flåset. Lite fler träningar och matcher så ska det förhoppningsvis bli ordning på det också.

Redan i morgon kommer en ny chans. Serietvåan Malmö FF på bortaplan...

– Större utmaning än så blir det väl inte. Vi har inte så mycket att förlora och det ska bli riktigt roligt att åka till Malmö och deras nya fina stadion. Vi siktar på att ta poäng och det behövs ju då vi fortfarande ligger lite skrynkligt till i tabellen, säger James som tillbringade den träningslediga torsdagen i hemstaden Örebro.

Annars trivs han förträffligt i Gävle och har kontrakt med GIF även nästa säsong.

– Det blir inte så ofta jag hinner till Örebro numera men ibland får man passa på. Det var lätt att komma in i GIF-gänget och Gävle påminner mycket om Örebro både i storlek och utseende.

Förra hösten var han inbjuden till England vid två tillfällen där han tränade med premiership-laget Watford som var imponerad men när det inte kom någon kontraktsförslag blev det Gefle.

– Något jag absolut inte ångrar. Skadan var tung men nu ser jag bara framåt. Till hösten hoppas på att få vara skadefri, ta en ordinarie plats och att vi kan lyfta oss i tabellen. Poäng mot Malmö skulle vara en bra start på det.

MFF spöade Frempongs gamla gäng Örebro med 3–0 senast och håller förstås toppklass just nu i jakten på ledande Helsingborg. Normalt ska GIF inte ha så mycket att sätta emot och får finna sig i att Malmö är givna storfavoriter i matchen.

– Men räkna inte ut oss, avslutar Frempong.