Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu rustas "råttköket" i Järbo

Råttor i köket och slitna bänkar och hyllor. Kritiken mot köket på Gullhedsskolan var allvarlig när inspektion gjordes i mars. Men nu ska en renovering göras av köket som har sett likadant ut sedan 1968.

GD harom det slitna skolköket på Gullhedsskolan i Järbo. Efter inspektionen krävdes en åtgärdsplan och nu ska köket få en väl behövlig upprustning.

Inspektören noterade att golv, väggar och inredning var slitna och trasiga. Lokalernas dåliga tillstånd ökar risken för kontaminering av livsmedel, skrev inspektören i sin rapport. Maria Eriksson är chef för servicekontoret i kommunen och hon tror inte att köket någonsin har renoverats.

– Skolan är byggd 1968 och jag skulle tro att köket är från den tiden.

Bristerna som noterades under inspektionen var flera. De flesta handlar just om att anläggningen är gammal och sliten. I inspektionsrapporten tas också upp att det fanns misstanke om att råttor hade tagit sig in i köket.

– Råttorna var en skogsmus som hittades i köket och bars ut. När det blir vår är det lätt att det tar sig in djur i lokaler. Så är det ju i hem också. Men köken ska vara väl omskötta.

Bristerna som noterades vid besökt den 11 mars var inte nya. Samma problem hade fastställts vid tidigare inspektioner, men några åtgärder har aldrig vidtagits. Nu ska dock köket få sin upprustning. Det blir bland annat nya golv och rostfira bänkar och hyllor. Att det inte har skett tidigare kan bero på prioriteringar, det menar Maria Eriksson.

– Det finns många lokaler i kommunen och det handlar nog om prioriteringar. Men det är Sandvikenhus eller tekniska kontoret som svarar för det.