Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu ska Brynäs framtid formas

Guldfesten börjar lida mot sitt slut och nästa säsongs trupp ska formeras.
– Jag tror att flera som är utan kontrakt ska diskutera med Sundlöv inom kort, säger en spelare i Brynäs.
Två spelare uppges dock redan vara klara för Timrå – Joachim Rohdin och Jonathan Carlsson.

I dagsläget är det helt klart att fyra spelare lämnar Brynäs. Tre till NHL – Jakob Silfverberg, Mattias Ekholm och Johan Larsson – och veteranen Andreas Dackell som slutar.

I övrigt saknar sex spelare gällande kontrakt inför kommande säsong. Av dem kan vi räkna bort Joachim Rohdin samt backen Jonathan Carlsson, som fått minimalt med istid under säsongen.

Enligt uppgifter till Sporten är bägge redan klara för Timrå.

– Det är bara formaliteter kvar innan de presenteras som nyförvärv där, säger en källa med insyn till Sporten.

Dessutom talar samstämmiga uppgifter om att Sebastian Lauritzen också lämnar Brynäs och där har vi tidigare rapporterat att Färjestad ska bli ny klubbadress. I den klubben har även Jonathan Granström placerats, men det verkar i nuläget vara mer osäkra uppgifter.

Det kan sluta med att Granström, som ska operera en höft på onsdag, förlänger med Brynäs.

En spelare som varit väldigt nyttig den här säsongen – inte minst i slutspelet – är Jonas Nordquist. Han är inte skrivit på något nytt kontrakt och har placerats i Luleå.

Men direkt efter sista SM-finalen mot Skellefteå berättade den snart 30-årige centern, han fyller på torsdag, att han fortfarande hoppas bli kvar i Gävle.

– Jag vill helst stanna i Brynäs. Men det är sagt att vi ska förhandla nu efter säsongen, sa Nordquist då.

Eftersom inget bud från Brynäs funnits att ta ställning till är det förståeligt att Nordquist och hans agent tittat på andra alternativ. Nu återstår det att se hur gärna Brynäs sportchef Micke Sundlöv vill behålla honom.

Det som talar emot att Nordquist ska få sin önskan igenom och stanna i Brynäs är, som Sporten redan berättat vid flera tillfällen, att klubben redan ska ha gjort klart med två nyförvärv som bägge med fördel kan användas som centrar – Sebastian Enterfeldt och Johan Harju.

Minst en back, kanske två om Niclas Andersén lämnar Brynäs, måste också in. Där har det i omgångar spekulerats kring att den förre Brynäsbacken Juuso Hietanan, som den senaste säsongen spelat i ryska KHL-klubben Torpedo Nizhny Novgorod, ska vara ett namn.

Hietanen som lämnade Brynäs för HV71 för två år sedan har gjort en kanonsäsong i Ryssland med 31 poäng på 47 grundseriematcher och åtta poäng, varav fyra mål, på 13 slutspelsmatcher.

När Sporten för en tid sedan frågade Micke Sundlöv om Hietanen är på väg tillbaka hade han inga kommentarer till det.

I går sökte Sporten Sundlöv utan att lyckas nå honom.