Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu slutar hon som Folkteaterns ordförande

Ulrica Messing lämnar posten som ordförande i Folkteatern i Gävleborg. Vem som ska ersätta henne är inte klart mer än att det blir en centerpartist.

Före detta statsrådet Ulrica Messing säger i ett handskrivet meddelande till landstingsstyrelsen i Gävleborg att hon ”med omedelbar verkan” vill bli entledigad från uppdraget som ordförande i Folkteatern.

Ulrica Messing blev teaterns ordförande 2006. Därefter har hon flyttat från Gävle och driver i dag en inredningsbutik i Göteborg.

Ny ordförande i Folkteatern ska väljas av landstingsfullmäktige i nästa vecka. Det kommer att bli en centerpartist.

Förhandlingarna mellan de tre tillträdande koalitionspartierna i landstinget, Socialdemokraterna, Centern och Miljöpartiet, har lett till att Centern får posten som teaterordförande.

Centern kommer också att lägga beslag på ordförandeskapet i landstingets nämnd för tillväxt och regional utveckling. Kenneth Nilshem från Bollnäs kommer att väljas till den posten. Nilshem har tidigare bland annat varit kommunalråd i Bollnäs.