Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu töms Gamla Grand

Nu är arbetet igång med att återskapa Grand Hotel i Gävle. Nästa höst ska hotellet slå upp portarna om allt går enligt planerna.

Annons

Hela huset har spärrats av och byggarbetare är i färd med att röja ur lokalerna. Byggbolaget i Värmland har fått uppdraget av Elite Hotels of Sweden att rusta Grand. Totalt innebär det en investering på 150 miljoner kronor för Elite Hotels.

Än så länge har kommunen inte bevilja bygglov eftersom Elite Hotels inte har skickat in allt underlag som behövs. Men beslutet kommer troligen att tas av politikerna i byggnads- och miljönämnden under hösten.

Rivningslovet är däremot klart, för de delar som ska rivas. Terassen mot Norra Strandgatan ska öppnas upp så som hotellet såg ut från början. Innanför kommer restaurangen att ligga med öppningsbara panoramafönster mot Gavleån. Elite Grand Hotel ska ha 123 hotellrum och beräknas ge 55 arbetstillfällen.