Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny aktör ska hjälpa Sandvikvarslade

Efter att den privata arbetsförmedlingen KFG gick i konkurs plockas nu en ny aktör in för att hjälpa de anställda som varslats och sagts upp från Sandvik.

– Ambitionen är att de varslade ska drabbas så lite som möjligt, säger Johnny Sandgren på LOK-center i Sandviken.

När 460 metallare sades upp från Sandvik i maj plockades KFG in för att hjälpa dem tillbaka till arbete eller studier.

Men i juli lämnade företaget in sin konkursansökan sedan den statliga arbetsförmedlingen sagt upp avtalet med KFG.

– Det var förstås olyckligt att det blev så. Många har hunnit bygga upp en relation till jobbcoacherna på KFG och allt som stör det normala skapar naturligtvis oro, säger Johnny Sandgren.

Han är operativ ledare på det så kallade LOK-centrat i Folkets hus där en rad olika samhällsaktörer finns samlade för att hjälpa dem som varslas i lågkonjunkturen.

Det är nu klart med en ny aktör som ska hjälpa de uppsagda på Sandvik.

Än vill Johnny Sandgren inte avslöja vilket företag det är, utan han hänvisar till ett pressmeddelande som ska komma i dag.

– Men jag tror att det kommer att bli bra. Förhoppningsvis kommer de varslade också att kunna behålla samma jobbcoach som tidigare. Det blir en förhandlingsfråga mellan de individuella coacherna och den nya aktören, säger han.