Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny arena för skolavslutning

Flaggorna, björkarna och Den blomstertid nu kommer var sedvanliga detaljer när Murgårdsskolan i går välkomnade sommarlovet.
Till ovanligheterna hörde Göransson Arena.

Annons

I tre omgångar under förmiddagen fylldes delar av den östra läktaren av elever, lärare och släktingar.

Först ut var barnen upp till femte klass, följt av sexorna, sjuorna och åttorna.

Sist ut var niorna som fick ta farväl av grundskolan med en lite längre avslutning än de andra.

– I dag har vi premiär för skolavslutning här. Jättekul att ni ville komma hit när den här arenan tas i bruk på riktigt för första gången, sa arena-vd:n Maya Ohlsson under inledningen av en av skolavslutningarna.

De närvarande som trott att Göransson Arena skulle bli för stor i skolavslutningssammanhang fick sig nog en knäpp på näsan.

Inramningen med scenen i ett av arenans hörn innebar att en högtidlig skolavslutningsstämning ändå kunde skapas.

Och även om hallens storlek förvirrade en del av klasserna i letandet efter sina reserverade stolar på läktaren, fanns det nu möjlighet för anhöriga att kunna närvara vid ceremonierna. Något som inte varit en självklarhet under tidigare år.

– I kyrkan fick föräldrarna smyga sig in längs väggarna. Nu när alla föräldrarna fick plats höll sig barnen lugnare. Fördelen med arenan är också att det är en neutral plats för en mångkulturell skola som vår, säger läraren Rolf Granström.

15-åriga Elida Eliasson som gick ut åttan tyckte också att Göransson Arena var en bra plats att ha avslutningen på.

– Jag tycker man såg och hörde bättre här och det är kul när så många kan vara med, säger hon.

Göransson Arenas vd Maya Ohlsson konstaterade vid gårdagens slut att skolavslutningar kan vara ett stående evenemang för framtiden.

– Det har redan uttryckts önskningar om en fortsättning. Jag ser i nuläget inget hinder för det, säger Maya Ohlsson.