Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny asfalt skapar trafikkaos

Vägen mellan Valbo och Forsbacka får ny asfalt. Jobbet har hittills gjorts på nätterna. Men från och med i morgon kommer det göras dagtid.
– Vi får svårt att undvika störningar, säger projektledare Henrik Olsson.

Riksväg 80 mellan Valbo och Forsbacka håller på att restaureras med ny asfalt. Sträckan som åtgärdas är på åtta kilometer. Arbetet började i söndags kväll och har tills nu skett nattetid för att undvika trafikstockningar.

Men med start i morgon kommer jobbet att göras på dagarna.

– Vi gör allt för att undvika störningar, men eftersom vägen bara har ett körfält åt bägge hållen kan det bli svårt, säger Henrik Olsson, som är projektledare åt Vägverket region mitt.

Sammanlagt är ungefär 25 personer inblandade i att köra material till platsen, lägga asfalten och se till att trafiken flyter så smidigt som möjligt.

Henrik Olsson tror inte att de hinner göra jobbet färdigt den här veckan.

– Men absolut nästa om vädret tillåter. Börjar det däremot regna och blåsa tar det längre tid. Varmt och torrt väder som vi har nu är det ultimata för att asfalten ska torka så fort som möjligt, säger han.

Notan lär hamna på cirka 9 miljoner kronor.