Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny detaljplan för Bovik

SANDVIKENFritidshusägarna vid Bovik verkar bli först ut med att bygga åretruntbostäder.Boviks tomtägarförening har anlitat en egen konsult som ska rita den nya detaljplanen, något som troligtvis går fortare än om kommunen får uppdraget.

Annons
Ett antal områden runt Storsjön i Sandvikens kommun omfattas av de nya, generösare reglerna för åretruntbyggande som slogs fast i utredningen "Bebyggelsen kring Storsjön".
Innan tomtägarna får bygglov för att bygga om sina stugor till permanentboenden måste detaljplanen ändras. Därför har Boviks tomtägarförening lämnat in en ansökan om att detaljplanen ska ändras, något bygg- och miljönämnden nu också tagit beslut om.
Föreningen har dock anlitat en konsult som ska rita detaljplanen som sedan kommer att granskas och godkännas av stadsarkitektavdelningen.
Anledningen till att föreningen har anlitat en konsult är att man helst vill ha detaljplanen färdig till nästa sommar då många planerar att börja bygga om.
- Vi har lite folk och mycket att göra. De vill få fram det här så snabbt som möjligt, säger Ann-Christin Persson, plantekniker på bygg- och miljökontoret.
I området Ursa-Ångersnäs - där man också fått klartecken till utökat permanentboende - har tre tomtägarföreningar gemensamt ansökt om en ny detaljplan. När kommunen hinner ta i tu med den är dock oklart.

KARIN BERGKVIST