Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny hyresgäst ännu hemlig

SANDVIKENHemlighetsmakeriet är stort kring vem som flyttar in i Galaxen när affären Rimi inom kort lämnar köpcentret.

- Det finns nog allt från pizzerior till stora koncerner som är intresserade, säger Göran Andersson, regionsansvarig hos fastighetsägaren Realia.
Enligt uppgift kommer ett av de senaste buden från en möbelaffär. Även Överskottsbolaget och Hennes & Mauritz har varit på tapeten som möjliga intressenter.

Förhandlingar
Göran Andersson kan bekräfta att förhandlingar pågår, men säger att diskussionerna är i ett sådant känsligt läge att han inte vill säga med vem eller vilka, eller hur långt man kommit.
- Jag vet att de vi förhandlar med inte vill ha offentlighet kring det här än. Inte vi heller eftersom det kan tänkas att fler fastighetsägare konkurrerar om hyresgästerna. Om 14 dagar hoppas jag att vi ska har mer klara besked, säger han.
Åtminstone en av de nuvarande hyresgästerna har tillfrågats om man kan tänka sig att byta lokal, till exempel flytta ned en våning, för att ge plats åt en hyresgäst med behov av stora ytor.
Detta varken bekräftas eller dementeras av Realia.
- Det finns ett antal scena- rion, vilket det blir vet vi inte än. Men våra nuvarande hyresgäster har blivit delgivna en del tankar som vi jobbar med. Vi är naturligtvis väldigt rädda om de affärsidkarna vi redan har, så det blir en balansgång mellan att se till deras bästa och att tillgodose nya intressenters önskemål, säger Göran Andersson.

HANNA JANSSON