Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny konstvägg på Söder

Konstgallerierna kommer och går. Nu är väl hantverksbutiken Kollakollas konstvägg inte något riktigt substitut till att Galleri Rosa Huset, Galleri Majoo och Centralgalleriet som försvunnit de senaste åren i Gävle. Men ändå, man får vara glad för det lilla.

Först ut på Kollakollas vägg på sju kvadrat är hur som helst konstnären Lisbeth Sjölins måleri och skulptur. Hon har framför allt två spår i sin utställning: hus och ansikten. Målningarna är inspirerade av miljöerna kring Alderholmen där Sjölin tidigare haft ateljé. Det är konst på väg mot en abstraktion med sättet som hon jobbar med färgerna. De bleka färgerna i målningarna ger en känsla av tidig morgon, där det är lugnt och stilla.

Likaså de små stengodsladorna ger en känsla av stillsamhet, enslighet och ödslighet. De bleka och suddiga färger på stengodsladorna ger en känsla av våt höstdag, gamla lador mist färgen. Utställningen består också av så kallade "månansikten" som har en betraktande funktion.