Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny lag för kokade kräftor

Annons

Till 1 kg kräftor

2 liter vatten

3/4 dl salt

1 tsk socker

33 cl porter (eller mörkt öl)

rikligt med krondill

1.Koka upp vatten med salt, socker och porter alternativt mörkt öl. Lägg i dillkronorna och låt lagen koka kraftigt ett par minuter.

2.Ta bort dillkronorna. Ställ lagen att kallna. Det är viktigt att lagen är helt kall innan den hälls över de redan kokta kräftor och ny krondill. Undvik att stoppa fingrarna i den färdiga lagen och förvara lag och kräftor i kylskåp fram till serveringen.

OBS! Ska man koka färska kräftor från grunden måste saltmängden dubbleras och lagen vara kokande när de levande kräftorna läggs i några åt gången så koket inte avstannar.

Viktigt!

Kokar man ny lag till kräftorna ska krondillen tas bort innan lagen ställs att kallna. Ta ny krondill, tinade kräftor och slå på den helt kalla lagen. Om urkokt krondill får ligga kvar blir lagen besk.