Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny ledningsgrupp ska effektivisera Mittmedia

Mittmediakoncernen med flera medieföretag i Gävle fortsätter att effektivisera.

En ny ledningsgrupp ska hitta fler sätt att samverka internt.

Annons

– Alla dagstidningar har haft en utmanande framtid länge, men förutsättningarna att klara omställningen är goda, säger koncernchefen Thomas Peterssohn.
Mittmedia är en av Sveriges största mediekoncerner med 17 dagstidningar och 1 900 anställda i mellersta och norra Sverige. I Gävle jobbar drygt 220 personer i koncernen där Gefle Dagblad och Arbetarbladet ingår.
För att hävda sig i den tuffa konkurrensen i mediebranschen krävs mer samordning. Redan i dag har dagstidningarna flera gemensamma funktioner – och mer är att vänta.
– Med den nya ledningsgruppen kommer vi att samordna och jobba mer enhetligt, säger Thomas Peterssohn.
Koncernen står inför flera utmaningar. Papperstidningarnas upplagor har krympt under många år samtidigt som yngre generationer har vant sig vid att konsumera nyheter gratis på internet.
– Papperstidningen kommer att finnas kvar i flera decennier, det är fortfarande den vi lever på. Men vi måste hela tiden anpassa oss till nya medier, att halva befolkningen i dag har en smartphone innebär en revolution, säger Thomas Peterssohn.
En person i den nya ledningsgruppen får ansvaret för redaktionell verksamhet på koncernnivå. Uppdraget innebär att samordna icke-lokalt material.
Gefle Dagblads chefredaktör och ansvarige utgivare Maria Brander är försiktigt positiv till nyordningen.
– Jag tror att det finns saker att vinna utan att rucka på utgivarskapet. Men för att vara framgångsrika måste vi fortsätta att ha en lokal prägel och vara nära de människor vi skriver om, säger hon.

Annons