Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny myndighet gällande arbetsmiljökunskap ska placeras i Gävle – startar sommaren 2018

Under torsdagen presenterade regeringen under sitt sammanträde i Gävle att en ny myndighet för arbetsmiljökunskap ska förläggas i just Gävle.

Den nya myndighetens uppgift kommer vara att sprida kunskap om arbetsmiljö och att utvärdera arbetsmiljöpolitiken.

Beslutet om den nya myndigheten med placering i Gävle presenterades under torsdagen när regeringen hade valt att hålla sitt sammanträde i just Gävle.

– Att stärka den statliga närvaron och att ha myndigheter ute i landet är en viktig prioritering för oss, sa Stefan Löfven på presskonferensen.

Enligt Stefan Löfven ser de närheten till högskolan i Gävle som en tillgång och att kommunen har ett stort upptagningsområde.

Totalt innebär det 20 nya arbetstillfällen i Gävle.

– Det är glädjande att ytterligare en myndighet placeras här i Gävle. Det ger nya arbetstillfällen för invånarna i både Gävle och i vår region, och dessutom kommer myndigheterna i området skapa positiva synergieffekter för varandra, säger kommunstyrelsensordförande Inger Källgren Sawela (M).

Förslaget är att myndigheten ska starta den 1 juni 2018 och nu ska en utredare tillsättas för att förbereda och genomföra bildandet av den nya myndigheten.

– Att Gävle blir en nod i Sverige för arbetslivsforskningen betyder att vi åter kan bli en ledande forskningsnation för hur vi skapar ett hållbart arbetsliv. Placeringen i Gävle innebär att myndigheten får tillgång till ett stort område för kompetensförsörjning och stärkta forskningsresurser vid Högskolan i Gävle, säger Raimo Pärssinen, ordförande i riksdagens arbetsmarknadsutskott.

TV: Hör Stefan Löfven presentera den nya myndigheten i Gävle

Beskedet om den nya myndigheten i Gävle kommer veckan efter att det stod klart att delar av ESF-rådet flyttar till Gävle. Något som innebär att 65 arbetstillfällen flyttas till Gävle.

Positivt för staden, menar kommunalrådet Inger Källgren Sawela, M, i ett pressutskick:

– Det är glädjande att ytterligare en myndighet placeras här i Gävle. Det ger nya arbetstillfällen för invånarna i både Gävle och i vår region, och dessutom kommer myndigheterna i området skapa positiva synergieffekter för varandra.

LÄS ÄVEN: 65 statliga jobb till Gävle när myndighet flyttar hit – Sawela: ”Jätterolig nyhet”

FLER NYHETER:

Konstverket Priapos Trädgård vandaliserat – täckt med klotterfärg

För Plus-kunder: Strokevården i kris – personalen flyr och avdelningen hotas av sammanslagning: "Risk att patienterna får sämre vård"

Insändare: Hemtjänstpersonal, plocka undan det ni själva tar fram

För Plus-kunder: I dag kan Dioh Williams få fängelse – har misskött sin kontakt med frivården

Plus: Så kan du läsa plus-märkta artiklar i din app

Plus: Så kan du läsa plus-märkta artiklar på gd.se