Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny Pentax för äventyr

I juli hittar du nya Pentax Optio W80 i butikerna.

I juli hittar du nya Pentax Optio W80 i butikerna. Efterföljaren till W60 klarar dyk ned till fem meter. Väl nere på botten kan du fotografera i upp till två timmar innan batteriet behöver laddas om.

Förutom 12,1 megapixel ger Pentax Optio W80 dig ett optiskt 5x zoomobjektiv vilket motsvarar 28-140 millimeter i 35mm-formatet. I kombination med den intelligenta zoomfunktionen kan zoomomfånget utökas till cirka 31,3 gånger.

Vill du kombinera stillbilder med filmer av dina mest spännande ögonblick spelar Pentax Optio W80 in filmklipp i 19:9 HDTV-format (1280x720 pixlar) med 30 bildrutor per sekund. W80 har inbyggd bildstabilisering som kompenserar för handskakningar när du handhåller kameran, och filmar du under vattnet finns automatiska kamerainställningar som hjälper dig att få bästa möjliga resultat.

Dessutom får du åtta fotograferingslägen, automatisk ansiktsigenkänning av 32 ansikten, en skärm som mäter 2,5 tum och som är antireflexbehandlad, makroläge för närbilder ner till en centimeter och Af hjälpljus för autofokus i mörker. Och skulle du råka tappa den ska W80 tåla fall på upp till en meter.

Pentax Optio W80 kommer ut i butik under juli och beräknas kosta ungefär 3 695 kronor.


/Amy Lagerman